Nowość - Hitsalonik.pl - kupuj kolekcje filmowe.

Społeczność
Twój Profil
Blogi
Forum
Zdjęcia
Video
Pomoc
Styl życia
Polki.pl
Wizaz.pl
Uroda.pl
Viva.pl
Dziecko i wychowanie
BabyOnline.pl
CiazaPorod.pl
MamaCafe.pl
AbcKarmienia.pl
ZdrowyBobas.pl
Czasopisma
Przyjaciółka
Party
Pani domu
Uroda
Vita
Twoje Dziecko

Mamo To Ja
Twój Maluszek
Przedszkolak
Dom i Wnętrze
Serwisy specjalne
Viva Photo Awards
Kolekcje filmowe
Hitsalonik.pl
Fundacja Przyjaciółka
Viva Najpiękniejsi
Dziecko na okładkę

Wróć   Forum Polki.pl > Polki.pl > Uroda i Styl > Uroda > Pielęgnacja
Zarejestruj się FotoGalerieBlogi FAQ Użytkownicy Kalendarz Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane

Co nowego na Forum Polki.pl

Wystające staniki
Dla mnie największym obciachem jest wystający poszarzały stanik znad lini bluzki np. przy ramiączkach lub cały tył w przypadku za dużej bluzki...A co sądzicie na temat noszenia kolorowych staników np. turkusowych do białych bluzek?

Skarpety i sandały
Co myślicie o mężczyznach, którzy noszą białe skarpety do sandałów? Zwracacie na to uwagę? To na hit czy kit sezonu? A może wygoda ponad wszystko?

Bukiet ślubny
Witajcie dziewczyny, proszę, abyście umieszczały tutaj swoje propozycje bukietów ślubnych. Jaki wybrać bukiet dla panny młodej, jaki kwiat do butonierki pana młodego i co dla świadków?

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 17-01-2009, 14:53
cohenna's Avatar
cohenna cohenna is offline
Senior Member

Zobacz mój nowy profil
cohenna.polki.pl

Zdjęcia: 30
Cytat:
Napisał Lulu Mortese Zobacz post
W wypadku takie trądziku podstawową rzeczą jest iść do dermatologa,najlepiej do prywatnego,ale zwykły lekarz i tak bardziej pomoże niż stosowanie preparatów na własną rękę.Aha!I nie wolno wyciskać pryszczy-w większośći przypadków to wyciskanie zostawia plamy.Rodzajów trądziku jest mnóstwo,i lekarz dobierze odpowiedni lek np.robiony w aptece
Mi akurat dermatolog dał takie coś do smarowania...nie pamiętam nazwy ale kolor miało zielonkawy i czyło się tak jakby piasek....i wcale to mi nie pomogło a wręcz przeciwnie!! Za to bratek owszem pomógł i to bardzo
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-01-2009, 20:55
deren deren is offline
Junior Member

Zobacz mój nowy profil
deren.polki.pl

ja od dermatologa dostałam recepty na różne leki, najlepszy okazał się zineryt, ale niestety nie można tego stosować dłużej niż trzy miesiące...
jeśli chodzi o samodzielną pielęgnację skóry, to pani dermatolog poleciła mi kosmetyki firmy La Roche Posay, są trochę drogie, ale rewelacyjnie działają. Żel do mycia twarzy stosuję codziennie, do tego kremy i inne kosmetyki i moja twarz wygląda przecudownie
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-01-2009, 09:57
millie millie is offline
Junior Member

Zobacz mój nowy profil
millie.polki.pl

Miasto: lubuskie
Witaj,
musisz uzbroić się w cierpliwość bo walka z trądzikiem niekiedy bywa długa...Ale odpowiednio dobrane, systematycznie stosowane środki potrafią zdziałać cuda także głowa do góry
Mi osobiście pomógł wspominanay już na tym wątku brevoxyl. Jest rewelacyjny ale trzeba z nim ostrożnie bo może zacząć po uczulać( tak się stało ze mną dlatego musiałam go ostawić). Na początku najlepiej posmarować jedno miejsce i jeśli następnego dnia nie ma uczulenia to możesz posmarować twarz cieniutką warstwą.
Pij herbatkę z bratka, no chyba że jej nie polubisz to możesz kupić też bratka w tabletkach. Możesz też łykać drożdże piwne, pomogą Ci dodatkowo wzmocnić włosy i paznokcie. Wszystko do kupienia w każdej aptece za nieduże pieniądze.
Jeśli żaden ze sposobów poleconych przez forumowiczki nie pomoże, radzę jednak wybrać się do dermatologa albo do dobrej, sprawdzonej kosmetyczki. Ja miałam robiony szereg zabiegów i naprawdę mi to pomogło. Kosmatyczka sama oceni jakie zabiegi powinnaś przejść ale ja miałam: kwasy owocowe, piling kawitacyjny, mikrodermabrazję. Efekty super choć trzeba na to przeznaczyć troche więcej kasy. Myslę jednak, że warto było bo mogę się cieszyć teraz czystą cerą i nie wydaję kasy na przypadkowe specyfiki.Wybór należy do Ciebie, trzymać kciuki i pozdrawiam.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania